Siteme Virüs Bulaşmış, Ne Yapabilirim?
Genellikle FTP ortam programının Crack edilerek kullanılması sonucu oluşmaktadır. Fakat bilgisayarınızda bu tarz bir virüs uygulaması var ise yine aynı yol ile bulaşabilmektedir. FTP ile ilgili bu tarz problemlerin daha az yaşandığı FTP Client programlarını kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki vereceğimiz bilgi ile kodlarınızdan virüsleri temizleyebilirsiniz.
iframe Virüsü Nasıl Temizlenir?
iFrame virüsleri genelde size FTP yolu ile bulaştı ise, tüm şifrelerinizi alır ve kayıt eder. Bu şifrelerinizi periyodik olarak bazı zamanlarda kontrol ederek FTP’ nize bağlanır. Eğer kodu sildiyseniz, zararlı yazılım FTP şifrenizi bildiğinden tekrar girer ve virüs yazılırken tanımlanan .php ve diğer sayfalara bulaşır.
• Bir FTP yazılımında şifreniz kayıtlı mı?
Eğer şifrenizi FTP programınızda kayıt ediyor iseniz tüm şifreleri FTP programınızdan temizleyin. Eğer Crackli bir FTP programı kullanıyorsanız bedava elde edile bilinen bir program tercih edin.
• Bilgisayarınızdaki virüsü temizleyerek, bilgisayarınızı periyodik olarak taramalısınız.
• Bir Spyware taraması da yaptırabilirsiniz.
Çeşitli antivirüs yazılımlarıyla bilgisayarınızı bir Spyware taramasından geçirin.
• Virüsü temizledik. Şimdi sıra sitemizden temizlemeye geldi.
Hemen yeni ve temiz bilgisayarımızda kurulu olan FTP programımız ile sitemize bağlanalım. Sitenizin tüm dosyalarını bilgisayarınıza indirin. Tek tek dosyalardaki kodları temizlemeniz gerekecektir.
Tüm dosyaları bilgisayarınıza indirdikten sonra, dosyalarınızı tek tek kod düzenleyicisi ile açarak, script, frame, iframe gibi kelimeleri aratın. Eğer size ait olmadığını düşündüğünüz kod bulunuyorsa, zararlı kodu silin.
Eğer birçok dosyaya sahipseniz, bu işlemi kod düzenleyicinizin de desteklediği, “tüm sayfalarda bul” seçeneği ile tüm açık dokümanlarda aratabilirsiniz.
iframe virüsü genelde alttaki dosyalara bulaşır:
1. index.html
2. index.php
3. index.shtml
4. index.htm
5. footer.php
6. header.php
7. admin.php
8. connect.php
9. login.php
10. logout.php
11. contact.php
12. main.php
-
VPS Nedir?
Vps açılım olarak ” Virtual Private Server ” cümlesinin baş harflerinden oluşmaktadır....
Karegen.com E-Posta Kutusunun Şu Anda Kullandığım E-Posta Adresinden Nasıl Bir Farklılığı Var?Karegen.com e-posta kutuları gelişmiş antivirüs ve anti-spam özellikleri ile e-postalarınızı ve...
WordPress SMTP Mail AyarlarıWordPress sitenizin Admin paneline giriş yapın. Sayfanın solunda Plugins...
Frame Virüsü Nedir?Frame ve iFrame olarak bilinen bu virüs, virüslü bilgisayarlardan FTP girişi yapılan sitelerin...
Hosting Hizmetinin Farklı Bir Domain İle DeğiştirilmesiKaregen.com'da bulunan Hosting hizmeti farklı bir Domain için kullanılabilir. Bunun için...